Azalea BK

Referat: IFK Björkö - Azalea BK

Björkö - Azalea/GFF 1-2.
12:e min 0-1, 23:e min 0-2, 50:e min 1-2 (Gustav).
Ja, återigen en ganska konstig match. Björkö det spelförande laget under i stort sett hela matchen men ändå förlust. Björkö började bra och kanske skulle Johan F. haft en straff redan i 7:e min. Tyvärr tappar vi bollen på mittfältet i 12:e min. och Azaleakillen får på ett riktigt drömskott som Viktor i målet inte kan göra något åt. Björkö fortsätter trots allt att dominera första halvlek och både Nils och Filip har ett par bra skott på mål. Men, Azaleas målvakt var verkligen riktigt duktig. I 23:-e min. så ökar Azalea sin ledning till 2-0 som ett resultat av försvarsmissar hos Björkö, synd. Sedan fortsätter trots allt Björkö att ligga på (bra moral) och både Filip och Gustav har farliga nickar mot mål. I slutet av halvleken har Emil H. en dubbelchans men bollen vill helt enkelt inte in.

I andra halvleken fortsätter Björkös spelövertag. Vi är helt enkelt bättre på mittfältet med Nils och Emil M. som pådrivare. Tyvärr har dock Johan F. fått känning av sin sträckning i låret och tvingas byta. I 50:e min. slår Nils en stenhård frispark förbi muren och innanför stolpen men, tro det eller ej, Azaleamålvakten är där! Dessbättre är också Gustav där och slår in returen - BRA! 1-2. Nio minuter senare blir Azaleas bästa mittfältare utvisad och nu tänds verkligen hoppet. Men, en stund senare fastnar Danne i gräset och vrider sönder vänstra knät. Han får bäras ut på bår. Efter mycket om och men på Accessakuten och Mölndals sjukhus visar det sig att ett inre ledband är trasigt - tråkigt. Trots detta ligger Björkö på ordentligt i slutet av matchen med flera bra chanser men bollen ville helt enkelt inte in.

Summasumarum - en bra match av Björkö mot ett mycket stabilt Azaleaförsvar och en fantastisk målvakt (och, även Barcelona får ju stryk ibland, om än sällan).